Bibelsk teologi

Her er fire bibelske grunde til hvorfor bibelsk teologi er afgørende for kristnes discipelskab og vækst:

1. Det lærer en kristen at forstå sin egen historie i lyset af Guds historie

Når en kristen forstår, at Gud er suveræn fra start til slut i hele historien, og at Gud fra evighed af har arbejdet på en omfattende frelsesplan, så hjælper det den kristne med at sætte sin egen historie i perspektiv.

2. Det lærer en kristen, hvor han kommer fra, og hvor han er på vej hen

Bibelsk teologi sætter hele Bibelens historie sammen fra den første skabelse til skabelsen af den kommende nye himmel og jord. Når en kristen forstår, at han blev født i synd ligesom resten af menneskeheden, men at han nu er på vej mod en evighed med glæde og fællesskab med Gud og hans folk – vil dette inspirere til udholdenhed, håb og glæde midt i prøvelserne.

3. Det lærer en kristen, hvordan hele Bibelen hænger sammen

Hvis du bare slår op i en hvilken som helst bog i Bibelen uden at vide, hvor det foregår i frelseshistorien, vil du sandsynligvis blive forvirret og opgive. Men bibelsk teologi hjælper kristne med at forstå, hvordan hele Bibelen hænger sammen, hvilket hjælper os med at forstå hver enkelt del.

4. Det lærer en kristen, hvordan han eller hun skal anvende alle de forskellige dele af Bibelen i sit liv

Hvad i alverden har levitiske ofre at gøre med en kristen? Hvad med israelitternes erobring af Kana’an? Eller Davids og Salomons kongedømme? Bibelsk teologi hjælper kristne med at forstå alle dele af Skriften i lyset af det som Kristus har gjort for os på korset, hvilket nogle af teksterne peger på. Det hjælper også kristne med at se, hvordan teksterne er relevante for deres liv i dag.

Del indlægget

Af Den 28. marts 2023Kategorier: Bibelsk teologi, Discipelskab, Kirken

Tilmeld dig vores nyhedsfeed.

Tilmeld
dig vores
nyhedsfeed.

Tilmeld dig vores nyhedsfeed og modtag seneste blogindlæg direkte til din email.