Bibelens troværdighed er et meget debatteret emne nu til dags. Mange stiller kritiske spørgsmål om, hvorvidt Bibelen virkelig er sand og pålidelig. Bibelens troværdighed kan imidlertid ses, blandt andet ud fra dens profetiske tekster.

Profetiernes opfyldelse

Et af de mest fascinerende argumenter er Bibelens profetiske tekst. Profetierne i Bibelen er et godt argument for Bibelens troværdighed, da det er forudsigelser, som gik i opfyldelse, efter profetien blev forudsagt. Selvom at sandsynligheden for at det vil gå i opfyldelse, var minimal.

Peter Stoner, en videnskabsmand inden for matematiske sandsynligheder, sagde i sin bog Science Speaks, at hvis vi tager blot otte af de profetier i Det Gamle Testamente som Kristus opfyldte, er sandsynligheden for, at de går i opfyldelse én ud af 10. Han illustrerer dette svimlende beløb på denne måde:

Tager vi 10 sølvmønter og spreder dem ud over hele overfladen i Texas i USA, så vil de dække hele staten med en halv meters dybde. Lad os sige, at vi markerer en af disse sølvmønter, rører hele massen af mønter grundigt sammen, sætter bind for øjnene af en mand og siger til ham, at han skal samle den markerede sølvmønt op. Hvad er chancen for, at han finder den rigtige? Lige nøjagtig samme chance, som profeterne ville have haft for at skrive disse otte profetier og få dem til at gå i opfyldelse i én mand.

Jesus opfyldte ikke bare otte, men flere end hundredvis af profetier! Bibelen indeholder også̊ mange andre profetier. For eksempel forudsagde Bibelen, at en mand ved navn Kyros ville blive født, at han ville komme til magten i Mellemøsten og befri det jødiske folk fra fangenskab (Esajas Bog 44:28– 45:7). Kyros blev ca. 150 år senere konge af Persien og befriede jøderne. Intet menneske – kun Gud – kunne have forudsagt, at det ville ske.

Profetien om Tyrus’ ødelæggelse

I Ezekiels Bog 26 siger Gud gennem profeten, at den fønikiske by Tyrus ville blive ødelagt, idet han gør det klart, at en erobrer ville trænge ind og udslette byen. Han sagde, at byen ville blive skrabet ren for murbrokker, og at de murbrokker, der var tilbage på byens overflade, ville blive smidt i havet. Profetien sluttede med at sige, at folk ville bruge stedet til at aftørre deres fiskenet, og at byen aldrig ville blive genopbygget.

Kong Nebukadnezar af Babylon belejrede Tyrus tre år efter, at profetien var blevet givet. Da han brød byportene ned, fandt han byen næsten tom. Fønikerne var dengang navigatører og kolonister, så de havde taget deres både og sejlet til en ø omkring en kilometer fra kysten. De havde genetableret deres by på en anden ø i løbet af de år, hvor de havde været under belejring. Nebukadnezar havde godt nok ødelagt byen på fastlandet, men havde ikke nogen flåde, og kunne intet stille op med øens by Tyrus. Dermed blev profetien kun delvist opfyldt.

Omkring 250 år senere kom Alexander Den Store ind i området omkring Tyrus for at få forsyninger til sit østlige felttog. Han sendte bud til øens indbyggere, men de afviste hans anmodning. De troede, at de var sikre mod angreb på øen. Alexander blev så rasende over deres reaktion, at han og hans hær samlede de murbrokker op, der var tilbage fra Nebukadnezars ødelæggelse af byen på fastlandet og smed dem i havet. De brugte det til at bygge en dæmning, der gjorde det muligt for dem at marchere til øen for at ødelægge byen. Det, som profeten Ezekiel havde forudsagt 100 år tidligere, gik fuldstændig i opfyldelse.

Hvis du rejser til det sted, hvor Tyrus ligger i dag, vil du stadig se fiskere, der får tørret deres net. Byen blev aldrig genopbygget. Peter Stoner sagde, at sandsynligheden for, at alle detaljer i denne profeti sker tilfældigt, er én ud af 75 millioner.

Nahums profeti om Nineves udsletning

Den assyriske by Nineve er et andet eksempel. Det var en af de mest formidable byer i oldtiden, som nåede sit højdepunkt i 600-tallet før Kristi fødsel. Alligevel forudsagde profeten Nahum, at den snart ville blive udslettet. Han sagde, at en oversvømmende flod ville knuse portene, og at byen ville blive ødelagt (Nahums Bog 1:8, 2:6).

På den tid, hvor folk byggede mure om deres byer, havde de en tendens til at bygge portene ned i de nærliggende floder. Vandet kunne så strømme gennem portens tremmer og holde ubudne gæster ude. I Nineves tilfælde kom der en voldsom storm, der væltede ind mod bymuren og rev den ned. Det gjorde det muligt for de belejrende medere og babyloniere at trænge ind i byen og ødelægge den, lige præcis som profeten havde forudsagt.

Ovenstående er et uddrag fra vores gratis hæfte: Du kan stole på Bibelen.

Del indlægget

Af Den 13. juni 2024Kategorier: Bibelen, Bibelens troværdighed

Tilmeld dig vores nyhedsfeed.

Tilmeld
dig vores
nyhedsfeed.

Tilmeld dig vores nyhedsfeed og modtag seneste blogindlæg direkte til din email.