Discipelskab

Discipelskab sker grundlæggende gennem undervisning og efterligning. Discipelskab fungerer bedst i kærlighed. Når vi kærligt instruerer yngre troende i at leve et gudfrygtigt liv og lever som gode kristne eksempler, vokser de i Kristuslighed. De vokser ved at efterligne vores liv og lære (se 1 Tim 4:16).

Undervisning

Bibelen opfordrer pastorer og forældre til at undervise deres menighed og børn, de som Gud har betroet dem (Ordsp 29:17, Gal 6:6; Ef 6:4; 1 Thess 4:8; 1 Tim 1:18, 6:3; 2 Tim 2:25, 4:2). Alle troende har faktisk et ansvar for at undervise hinanden (Rom 15:14; Kol 3:16, 1:28; ).

Efterligning

Kristne er efterlignere, de efterligner Gud og hinanden. Vi vokser i Guds nåde ved at lytte til og efterligne hinanden. Bemærk de her vers om efterligning:

Efterlign mig, ligesom jeg efterligner Kristus (1 Kor 11:1).

Hvad I har lært og taget imod og hørt og set hos mig, det skal I gøre. Og fredens Gud vil være med jer (Heb 13:7).

Det, som I har lært og modtaget og hørt og set hos mig, det skal I praktisere, og så vil fredens Gud være med jer (Fil 4:9).

Du derimod har fulgt mig i lære, i livsførelse, i beslutsomhed, i troskab, i langmodighed, i kærlighed, i udholdenhed, i forfølgelser, i lidelser som dem, jeg kom ud for i Antiokia, Ikonion og Lystra (2 Tim 3:10).

Min kære, du skal ikke efterligne det onde, men det gode. Den, der gør det gode, er af Gud; den, der gør det onde, har ikke set Gud (3 Joh 1:11).

Kærlighed

Selv når du ikke elsker andre, vil de efterligne dit liv. Men en leder, der leder med kærlighed, er det bedste eksempel der peger på Kristus – og folk vil følge dig bedst, når du elsker dem.

Venskab

I en vis forstand er discipelskab et venskab, men et venskab der er Kristuscentreret. Hvad gør venner? De efterligner hinanden. Disciple er venner med hinanden af 2 årsager:

  1. For selv at vokse i Kristuslighed.
  2. For at hjælpe andre med at vokse i Kristuslighed.

Hvordan bliver man en discipel?

Det gør du ved at adlyde, følge og efterligne Jesus. Men også ved at have gode kristne venner, som kan lære dig at følge Jesus. Lyt til dem og lær af dem. Se f.eks. hvordan ældre kristne arbejder, hviler sig, leder deres familier, håndterer konflikter, fortæller deres naboer om evangeliet, holder ud i prøvelser, tjener i kirken eller kæmper mod synden. Efterlign dem!

Del indlægget

Af Den 16. maj 2023Kategorier: Discipelskab, Kirken

Tilmeld dig vores nyhedsfeed.

Tilmeld
dig vores
nyhedsfeed.

Tilmeld dig vores nyhedsfeed og modtag seneste blogindlæg direkte til din email.